Biografia

Monia CoverBand to zespół coverowy na event firmowy, bankiet czy wesele...

młodej i utalentowanej wokalistki Moniki Kubasiewicz, która ukończyła Łódzką Ogólnokształcącą Szkołę Muzyczną I i II st. im. Henryka Wieniawskiego w klasie skrzypiec oraz Akademię Muzyczną w Łodzi.

Na co dzień związana z zespołem muzycznym ETTEXOR, z którym od samego początku odnosi sukcesy, z pierwszym singlem "WNM" znalazła się w notowaniu "Polska Airplay Top 100" - najchętniej granych utworów w rozgłośniach radiowych w kraju. Drugi singiel "Wiara, Nadzieja, Miłość" został wydany przez niemiecką wytwórnię Edition88, przez 15 tygodni nie schodził z list przebojów, a w serwisie Youtube został odsłuchany prawie pół miliona razy.

Monika jest także finalistką pierwszej edycji programu "X Factor" emitowanego przez telewizję TVN.

W programie pojawiła się z zespołem Sweet Rebels, gdzie zespół znalazł się w dziewiątce finałowej.

W programie wystąpiła nie tylko jako wokalistka, ale także jako skrzypaczka. Z zespołem gościła na konferencjach prasowych TVN, a także w programach, takich jak: "Dzień dobry TVN", "Dobry wieczór" w TVP Łódź i wielu innych. Jako skrzypaczka i wokalistka brała udział w wielu projektach muzycznych i teledyskach. Monika jako wokalistka zespołu muzycznego Monia CoverBand od wielu lat występuje z repertuarem coverowym na polskiej scenie muzycznej. W swoim repertuarze posiada utwory wokalne zarówno w języku polskim, jak i angielskim. Jest to muzyka należąca do rozmaitych gatunków muzycznych, m. in. takich jak: pop, dance, soul czy jazz. Świetnie prezentuje się również jako skrzypaczka - show instrumentalne jest świetną atrakcją każdej imprezy firmowej.

Jej niepowtarzalny zespół o nazwie Monia CoverBand to przede wszystkim oferta skierowana do osób/firm, które poszukują profesjonalnego  zespołu na event czy zawodowego zespołu na wesele z klasą. Monia CoverBand to grupa, która świetnie się sprawdza na imprezach firmowych, koncertach plenerowych, balach czy bankietach. W swoim repertuarze posiada największe hity z lat 80-tych i 90-tych, ale także wszystkim znane i lubiane przeboje z ostatnich kilkunastu miesięcy, między innymi z repertuaru Marty Podulki, Kasi Popowskiej Juli czy Rihanny, Sia.

Zespół muzyczny Monia CoverBand zapewnia i gwarantuje:

• oprawę muzyczną na uroczystościach typu: eventy, imprezy firmowe, wesela, koncerty coverowe, bale, studniówki (Warszawa)
  • bardzo bogaty i zróżnicowany repertuar,
  • wysoką jakość występu LIVE,
  • dużo pozytywnej energii,
  • indywidualne podejście do każdego występu.